Dedicat exclusiv poeziei, Junimea XXI este un proiect marca MNLR Iași ce constă în ateliere de lectură, scriere creativă, lansări de carte, lecturi publice cu poeți (re)cunoscuți. Lista rămâne deschisă pentru propuneri, pe care le așteptăm din partea tuturor celor interesați de fenomenul poeziei.

Întâlnirile se vor desfășura la Muzeul „Mihai Eminescu” Iași, în Parcul Copou, în fiecare zi de miercuri, de la ora 17:00, excepție făcând perioadele de vacanță. Vă puteți înscrie pentru lecturi și trimite texte pe adresa de email: junimeaxxi.mnlri@gmail.com.

Ședința nr. 6 Junimea XXI va avea loc miercuri, 16 iunie 2021, începând cu ora 17:00. Va citi poezie Ioana Danielescu (n. 29 mai 2001, Iași). Este studentă în anul I la Facultatea de Litere, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și a publicat în revista „Timpul”.

Întâlnirile săptămânale se vor desfășura cu respectarea regulilor de prevenire și combatere a pandemiei de COVID-19: triaj observațional, termoscanare, dezinfectare, purtarea corectă a măștii de protecție, respectarea distanțării fizice.

Coordonator: Cătălin-Mihai Ștefan