Dedicat exclusiv poeziei, Junimea XXI este un proiect marca MNLR Iași ce constă în ateliere de lectură, scriere creativă, lansări de carte, lecturi publice cu poeți (re)cunoscuți. Lista rămâne deschisă pentru propuneri, pe care le așteptăm din partea tuturor celor interesați de fenomenul poeziei.

Întâlnirile se vor desfășura la Muzeul „Mihai Eminescu” Iași, în Parcul Copou, în fiecare zi de miercuri, de la ora 17:00, excepție făcând perioadele de vacanță. Vă puteți înscrie pentru lecturi și trimite texte pe adresa de email: junimeaxxi.mnlri@gmail.com.

Ședința nr. 8 Junimea XXI va avea loc miercuri, 13 octombrie 2021, începând cu ora 17:00. Va citi poezie Ștefan-Tudor Baciu. Ștefan are 17 ani și este din Iași. A debutat cu poezie în revista Zona Literară. Pe lângă pasiunea literară, compune muzică și cântă vocal alături de mai multe trupe din oraș.

Întâlnirile săptămânale se vor desfășura cu respectarea regulilor de prevenire și combatere a pandemiei de COVID-19: triaj observațional, termoscanare, dezinfectare, purtarea corectă a măștii de protecție, respectarea distanțării fizice.

Coordonator: Cătălin-Mihai Ștefan