1️⃣ Miercuri, 10 ianuarie 2024, începând cu ora 17:00, în sala Studio J a Muzeului „Vasile Pogor” – Casa Junimii va avea loc prima ședință din acest an a atelierelor de lectură Junimea XXI.

Invitatul întâlnirii va fi poetul Ștefan Tudor Baciu (n. 2004, Iași), student la Facultatea de Litere a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. A debutat cu poezie în revista „Zona Literară”, publicând ulterior și în „Planeta Babel”, „Timpul”, „Noise Poetry”, „Regal Literar” (eseu și poezie), „O mie de semne…”, „Kitej Grad”. Este prezent în antologia „Poemele izolării”. A obținut mențiune și premiul revistei „Ateneu”, la a XLI-a ediție a Concursului Național de Poezie „Porni Luceafărul…”. A participat la mai multe lecturi colective, printre care și Noaptea Albă a Poeziei, eveniment organizat în cadrul Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași – FILIT. Are în lucru un un volum de poezie.

Dedicat exclusiv poeziei, Junimea XXI este un proiect marca MNLR Iași ce constă în ateliere de lectură, scriere creativă, lansări de carte, lecturi publice cu poeți (re)cunoscuți. Lista rămâne deschisă pentru propuneri, pe care le așteptăm din partea tuturor celor interesați de fenomenul poeziei.

📖  Vă puteți înscrie pentru lecturi și trimite texte pe adresa de e-mail: junimeaxxi.mnlri@gmail.com.

👉 Coordonator: Cătălin-Mihai Ștefan.