Miercuri, 8 mai 2024, începând cu ora 17:00, vă invităm să asistați la ședința nr. 16 a atelierelor de lectură, care va putea fi urmărită live pe pagina de Facebook Junimea XXI.

La întâlnirea online va citi poezie Marius Dimcea (n. 1993, Reșița), absolvent al Facultății de Litere, specializarea Limbi și Literaturi din cadrul Universității de Vest, Timișoara. A devenit membru al cenaclului „Pavel Dan” din anul 2022, cu lecturi publice şi evenimente literare în diferite locaţii din Timişoara şi alte localităţi, dar şi cu publicări de poezie pe blog-ul oficial. Începând cu anul 2013 a participat la Festivalul de artă și cultură StudentFest și la diverse ateliere de Creative Writing și lecturi publice de poezie.
Tot din 2022 a început activitatea în cadrul cenaclului literar „Clubul de Arte S.F. şi F. HELION” unde a fost publicat atât în revista online, cât şi în cea tipărită. De asemenea a prezentat în cadrul evenimentului anual „Sesiunea Helion Ediţia a 38-A”. În anul 2023 a publicat poeme pe platforma online „Noise Poetry”, în „Revista Planeta Babel”, în „Revista Helis”, în numărul 12 din „Revista ORIZONT” şi în ultimul număr din acest an al ziarului „CRITIC Arad” (apărut în decembrie).
Este prezent în antologiile „«Pavel Dan» 65 – Carapacea de aur” (Editura Tracus Arte, 2023), îngrijită de Eugen Bunaru și „Ce-ți spui noaptea înainte de culcare” lansată de platforma literară „Noise Poetry” și coordonată de Marian Mihai (Editura Cartex, 2024).

📖  Vă puteți înscrie pentru lecturi și trimite texte pe adresa de e-mail: junimeaxxi.mnlri@gmail.com.

👉 Coordonator: Cătălin-Mihai Ștefan.