Miercuri, 25 ianuarie, începând cu ora 18:00, vă invităm să asistați la ședința nr. 3 din 2️⃣0️⃣2️⃣3️⃣ a atelierelor de lectură, care va putea fi urmărită live pe pagina de Facebook Junimea XXI.

La întâlnirea online va citi poezie Ionuț Manea (n. 1981, Slatina, județul Olt). A publicat în revistele literare: Vatra, Literomania, Helion, Orizont, Liternautica, Reșița Literară. În 2020 a obținut premiul național ROMCON pentru povestire și este prezent cu texte în antologia de proză scurtă Literomania (2019) și în antologiile Moștenirea Văcăreștilor (2017, 2019). Premiul I la Concursul Național „Mihail Sadoveanu” pentru proză, oferit de Muzeul Național al Literaturii Române Iași (2017), Premiul I la Festivalul Moștenirea Văcăreștilor (2017) și Premiul al II-lea pentru poezie Moștenirea Văcăreștilor (2019). E redactor șef la revista Helion și membru în Cenaclul Pavel Dan.

A debutat cu volumul de proză scurtă Confesiunile Maestrului Păpușar (2020), la Editura Tracus Arte, volum cu care a fost laureat al premiilor ROMCON 2021, la categoriile proză scurtă și nuvelă. La aceeași editură a apărut volumul de poezie Scrisoare pentru Ping Su, inclus în 2021 de Cărturești la categoria Raftul de Debut. Al doilea volum de poezie este Dispozițiile unui dumnezeu tânăr, Casa de Pariuri Literare, 2022.

Dedicat exclusiv poeziei, Junimea XXI este un proiect marca MNLR Iași ce constă în ateliere de lectură, scriere creativă, lansări de carte, lecturi publice cu poeți (re)cunoscuți. Lista rămâne deschisă pentru propuneri, pe care le așteptăm din partea tuturor celor interesați de fenomenul poeziei.
📖  Vă puteți înscrie pentru lecturi și trimite texte pe adresa de e-mail: junimeaxxi.mnlri@gmail.com.
👉 Coordonator: Cătălin-Mihai Ștefan.

Înregistrare disponibilă aici.