Editura Nemi, în colaborare cu Muzeul Național al Literaturii Române Iași, vă invită vineri, 4 noiembrie 2022, ora 18:00, la librăria Cărturești din Palas Mall Iași la un atelier de carte pentru copii și o lansare inedită: „Dar motan greșește”, de Cristina Andone & Emi Balint.

Cărțile din seria DAR MOTAN ne aduc în prim-plan un motan simpatic, negru, norocos și sofisticat: Dar e un motan de librărie, iar alături de prietenul și stăpânul său, Toto, dar și de alte pisicuțe, se aventurează să cunoască tot ce are lumea să îi ofere.

„Dar Motan greșește” ne reamintește de spiritul Crăciunului, iar cei mici învață despre greșeli, dar și despre prietenie, familie și despre cum poți repara lucrurile, dacă îți dorești asta cu adevărat. Mitanța, mâța din Franța și o bună sfătuitoare a lui Dar, îi oferă acestuia o baghetă specială care să îl ajute să își repare greșelile: „Vei ști să preschimbi în ceva prețios ceva ce părea greșit și deloc frumos.“ Motanul va descoperi că magia este în fiecare dintre noi și că, în viață, „Cine nu greșește nu crește.“

Vă așteptăm la un eveniment dedicat celui mai iubit motan: un atelier de poveste cu mini-teatru de păpuși. Povestim și ne imaginăm cu Cristina Andone, Dar Motan și prietenii săi. Cei mici sunt așteptați vineri, 4 noiembrie, începând cu ora 18:00, la Cărturești Iași.

Am scris „Dar Motan greșește” de mai multe ori în gând. Aproape de fiecare dată când am văzut un copil temător să deseneze, să scrie sau să cânte „ca nu cumva să greșească”. Teama de a greși este una dintre marile bariere în calea creativității. Ca scriitor dislexic, care a reușit prin tot felul de trucuri să se împrietenească într-un final cu cuvintele, cred foarte tare că „cine nu greșește nu crește”. De fapt, întreaga serie Dar Motan este scrisă ca un antrenament de creativitate și curaj. Drum bun în poveste! (Cristina Andone)