Ziua Culturii Naționale este o sărbătoare marcată anual în ziua în care s-a născut poetul național (15 ianuarie 1850 – 15 iunie 1889). Cu acest prilej, începând cu ora 16:00, Muzeul Național al Literaturii Române Iași invită poeții pasionați, amatori și profesioniști, la un atelier special organizat la Muzeul „Mihai Eminescu” din parcul Copou și moderat de Elena Simion & Claudiu Ioan Maftei.

Dacă este măcar un lucru pe care ni l-a arătat 2023 e faptul că în Iași lumea dorește și crește poezie. Iar dacă lumea cere, ne-am decis că este momentul numai bun pentru a ne aduna să îngrijim ce s-a muncit în materie de poezie pentru a porni cu dreptul într-un 2024 poetic.

Elena Simion & Claudiu Ioan Maftei

Vă invităm la un atelier în care să vă aduceți munca cinstită (două-trei poezii) și spiritul critic și de bun ajutor pentru a ne discuta, dezbate și îngriji poeziile. Vă recomandăm să le aduceți în formă tipărită, iar în cazul în care acest lucru nu este posibil, să aveți poeziile într-un format ce poate fi distribuit digital. Ca întotdeauna, ne bucurăm să vă vedem, și vă rugăm să veniți cu 10-15 minute înainte. Intrarea este liberă, în limita a 15 locuri pentru participanți.

Despre moderatori:

📜 Elena Simion – a debutat în volum cu „părul de pisică” la Editura Casa de Pariuri Literare în anul 2021 și a participat la evenimente literare în țară datorită proiectului Cozy Poetry Night. A publicat poezii în: „Echinox”, „Planeta Babel”, „Actualitatea Literară”, pe platformele online O Mie de Semne, Poetic Stand, poemascope, în antologia de poezie apărută în urma taberei de creație de la Săvârșin din anul 2019.

📜 Claudiu Ioan Maftei – a participat la diverse lecturi publice (Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași – FILIT, Cozy Poetry Night ș.a.). A colaborat la volumul „Un om mai important decât oamenii” (Lucian Brad, OMG, 2020). Lucrează la un volum ce include incredibila de pufoasă (și violentă) pisică chonky-san.