📖 Luni, 22 noiembrie 2021, vă invităm la o nouă întâlnire online din seria „Achtung Literatur!“. Invitatul nostru este scriitorul 𝗩𝗼𝗹𝗸𝗲𝗿 𝗞𝘂𝘁𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿, autorul seriei de romane polițiste de succes internațional, construită în jurul personajului Gereon Rath.
În discuția moderată de Ingrid Baltag, autorul va prezenta primul său bestseller din serie, 𝙋𝙚𝙨̦𝙩𝙚𝙡𝙚 𝙪𝙙. 𝙋𝙧𝙞𝙢𝙪𝙡 𝙘𝙖𝙯 𝙖𝙡 𝙘𝙤𝙢𝙞𝙨𝙖𝙧𝙪𝙡𝙪𝙞 𝙂𝙚𝙧𝙚𝙤𝙣 𝙍𝙖𝙩𝙝, publicat în limba română la Editura Lebăda Neagră în aprilie 2021.
Acțiunea plină de suspans a romanului are loc în Berlin în anul 1929, când comisarul Gereon Rath face cunostință cu frenezia metropolei. Cocaină, cluburi de noapte ilegale, bătăi motivate politic, pe străzi, o viață trăită la limită. Tânărul și ambițiosul comisar Gereon Rath se alătură Departamentului Moravuri și își bagă nasul într-o anchetă de omucidere fără să-și dea seama că astfel a deschis cutia Pandorei…
Romanul a stat la baza serialului de televiziune german 𝘉𝘢𝘣𝘺𝘭𝘰𝘯 𝘉𝘦𝘳𝘭𝘪𝘯 în 2016 și a fost publicat ca o serie de piese radio în opt episoade în 2018.
𝗣𝗮𝗿𝘁𝗶𝗰𝗶𝗽𝗮̆: Volker Kutscher – scriitor // Mădălina Tvardochlib traducătoare
𝗠𝗼𝗱𝗲𝗿𝗮𝘁𝗼𝗿: Ingrid Baltag lector de limba română la Universitatea Humboldt din Berlin
𝗢𝗿𝗴𝗮𝗻𝗶𝘇𝗮𝘁𝗼𝗿𝗶: Centrul Cultural German Iași, Muzeul Național al Literaturii Române Iași
𝗣𝗮𝗿𝘁𝗲𝗻𝗲𝗿𝗶: Universitatea Humboldt din Berlin, Goethe-Institut, Institutul pentru Cultură și Istorie Germană a Europei de Sud-Est (IKGS München), Editura Lebăda Neagră și Büchercafé Erasmus.
Discuția va avea loc în limba germană și va fi tradusă în limba română de Ana Pălimariu, lect. dr. la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
Evenimentul va putea fi urmărit live pe paginile de Facebook: Centrul Cultural German Iași, Muzeul Național al Literaturii Române Iași.
Înregistrarea va fi disponibilă ulterior și pe YouTube: http://bit.ly/Centrul-Cultural-German-Iasi.
Vă invităm să participați la discuție, adresând întrebări sau comentarii în chat pe durata evenimentului live.