Joi, 20 mai 2021, vă invităm la o nouă întâlnire online din seria „Achtung Literatur!“, cu scriitorul 𝗔𝗿𝗻𝗼 𝗦𝘁𝗿𝗼𝗯𝗲𝗹, autor a peste 20 de thrillere psihologice devenite bestseller-uri internaționale.
Arno Strobel va prezenta romanul 𝘖𝘧𝘧𝘭𝘪𝘯𝘦, recent publicat și în limba română la editura Lebăda Neagră, din care va citi live scurte fragmente.
Thriller-ul este bazat pe un scenariu care explorează o situație limită: ceea ce începe ca o „călătorie de detoxifiere digitală” – cinci zile fără telefon, fără internet, o evadare din stresul digital, pe muntele Watzmann – se transformă rapid pentru un grup de 11 tineri într-un adevărat coșmar. Pentru că sunt offline, nu pot cere ajutorul nimănui. Un roman foarte captivant cu final imprevizibil.
𝗣𝗮𝗿𝘁𝗶𝗰𝗶𝗽𝗮̆: Arno Strobel – scriitor // Adrian Christescu – directorul Editurii Lebăda Neagră // Mariana Bărbulescu – traducătoare
𝗠𝗼𝗱𝗲𝗿𝗮𝘁𝗼𝗿: Alexander Rubel – directorul Centrului Cultural German Iași
𝗢𝗿𝗴𝗮𝗻𝗶𝘇𝗮𝘁𝗼𝗿𝗶: Centrul Cultural German Iași, Muzeul Național al Literaturii Române Iași
𝗣𝗮𝗿𝘁𝗲𝗻𝗲𝗿𝗶: Goethe-Institut, Institutul pentru Cultură și Istorie Germană a Europei de Sud-Est (IKGS München), Editura Lebăda Neagră, Universitatea Humbold din Berlin și Büchercafé Erasmus.
Discuția va avea loc în limba germană și va fi tradusă în limba română de Ana Pălimariu, lect. dr. la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
Evenimentul va putea fi urmărit live pe paginile de Facebook: Centrul Cultural German Iasi / Deutsches Kulturzentrum Iasi, Muzeul Național al Literaturii Române Iași.
Înregistrarea va fi disponibilă ulterior pe YouTube: http://bit.ly/Centrul-Cultural-German-Iasi.
Vă invităm să participați la discuție, adresând întrebări sau comentarii în chat pe durata evenimentului live.
——————————–
🖋 „Achtung Literatur!“ este o mini-serie de întâlniri online cu autori din Germania, organizate de Centrul Cultural German Iași și Muzeul Național al Literaturii Române Iași, în parteneriat cu Institutul pentru Cultură și Istorie Germană a Europei de Sud-Est (IKGS München). Iubitorii de literatură vor avea posibilitatea de a descoperi romane recent publicate în Germania sau România și de a dialoga cu autorii acestora.