În ziua în care se împlinesc 128 de ani de la nașterea Otiliei Cazimir (12 februarie 1894 – 8 iunie 1967), Muzeul Național al Literaturii Române Iași organizează evenimentul aniversar Acasă la duduia Otilia.
Sâmbătă, 12 februarie 2022, se va desfășura un proiect de educație muzeală, se va da startul înscrierilor la un concurs de caligrafie dedicat Otiliei Cazimir și va fi inaugurată o expoziție aniversară.

🏚 Academia copiilor acasă la duduia Otilia: la ora 10:00, elevii Școlii Gimnaziale „Ion Simionescu” Iași sunt invitați la o vizită interactivă la Muzeul „Otilia Cazimir”, cocheta căsuță în care scriitoarea a locuit aproape șase decenii. În timpul acestei vizite, ei vor descoperi mai multe despre viața și opera poetei „sufletelor simple”, apoi vor interpreta un moment artistic special pregătit. Coordonatorii proiectului sunt Diana-Lona Leonte și Indira Spătaru, muzeografi MNLR Iași și prof. Sabina Manea.
✒ Pe 12 februarie, se lansează ediția a IV-a a proiectului Caligrafii tematice, în 2022 fiind inclus în seria de evenimente care marchează Semicentenarul Muzeului „Otilia Cazimir”. Inițiat și coordonat de Lăcrămioara Agrigoroaiei, muzeograf MNLR Iași, ediția din acest an este dedicată Otiliei Cazimir și se desfășoară în două etape: un concurs de caligrafie la care pot participa toți cei interesați și o expoziție temporară axată pe lucrările premiate.
📜 Expoziția aniversară „Otilia Cazimir și Pătrășcanii” poate fi vizitată în perioada 12-27 februarie 2022, la Muzeul „Otilia Cazimir” și omagiază prietenia dintre Otilia Cazimir, scriitorul D.D. Pătrășcanu și fiul său Lucrețiu, colaboratori ai revistei „Viața românească” și vecini ai poetei. Aceasta prezintă publicului cărți, fotografii, corespondență, continuând seria de expoziții dedicate scriitorilor grupați în jurul revistei „Viața românească”, scriitori care au locuit în perioada antebelică și interbelică, în cartierul Bucșinescu.