Inițiată de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM), 𝐍𝐨𝐚𝐩𝐭𝐞𝐚 𝐌𝐮𝐳𝐞𝐞𝐥𝐨𝐫 este un eveniment cultural de succes desfășurat la nivel internațional. Muzee din zeci de țări europene și nu numai își aprind luminile și își deschid porțile în aceeași noapte. În Romania, evenimentul este organizat de către Rețeaua Națională a Muzeelor din România (RNMR), membru al celei mai mari rețele pan-europene a muzeelor – Network of European Museum Organisations (NEMO).

Anul acesta, evenimentul este sărbătorit în toată Europa, în data de 𝟏𝟖 𝐦𝐚𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟒.

Publicul va avea acces gratuit la următoarele muzee din componența Muzeului Național al Literaturii Române Iași:
🏛 Muzeul „Nicolae Gane”, Muzeul „Vasile Pogor” – Casa Junimii, Muzeul „Ion Creangă” Iași – Bojdeuca, Muzeul „Mihai Eminescu”, Colecția „Istoria teatrului românesc”, Muzeul „Sf. Ierarh Dosoftei – Mitropolitul”, Muzeul „Otilia Cazimir”, Muzeul „George Topîrceanu”, Muzeul „Mihai Codreanu”, Casa Muzeelor (Muzeul Literaturii Române, Muzeul Poezie(i), Muzeul Copilăriei în Comunism, Muzeul Teatrului Evreiesc în România, Muzeul Pogromului de la Iași), Muzeul „Vasile Alecsandri” Mircești

𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦 𝐝𝐞 𝐯𝐢𝐳𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞: 𝟏𝟕:𝟎𝟎 – 𝟎𝟎:𝟑𝟎 (ultimul acces are loc la ora 00:00)

👉 Programul cultural va fi anunțat în curând.

Ediția 20 a Nopții Muzeelor la MNLR Iași este integrată seriei de activități din programul UNESCO „Iași. Oraș al Literaturii”, orașul nostru fiind parte din Rețeaua UNESCO de Orașe Creative.