➡ De Ziua Copilului, la Muzeul „Mihail Sadoveanu” Iași vor avea loc două ateliere de educație non-formală dedicate copiilor, la care sunt invitați elevii Colegiului Național „Garabet Ibrăileanu” Iași.

Începând cu ora 14:30, copiii claselor a V-a, coordonați de Ines-Andreea Toader, bibliotecar, și Carmen Deleanu, profesor, vor participa la Atelierul „Dezvoltare personală prin lectură”. Discuția are la bază colecția „Creangă 2.0” a Editurii Muzeelor Literare Iași, o colecție de cinci volume semnate de scriitori contemporani care au acceptat provocarea de a imagina o continuare la creațiile iubitului povestitor.

De la ora 15:40, copiii clasei a VI-a B, coordonați de Ines-Andreea Toader, bibliotecar, și Brîndușa Clapon, diriginte, vor fi invitați la Atelierul de pictură mandala „Să auzim vocea pietrei – atelier de relaxare prin culoare”.

Coordonatorii atelierelor sunt Iunia-Maria Ștefan, educator muzeal MNLR Iași, și Silvia Popovici, președinte Asociația Demetrius.

➡ Tot începând cu data de 1 iunie 2021, vă invităm la Muzeul „Ion Creangă” (Bojdeuca), la Marea copilăreală, o expoziție cu jucării din vremea când șotronul era regele jocurilor. Expoziția, organizată de Cătălin-Mihai Ștefan și Maura Anghel, poate fi vizitată până pe 15 iunie 2021, de marți până duminică, în intervalul orar 10.00-17.00 (16:30 – eliberarea ultimului bilet de intrare).

Vă așteptăm la muzeu, cu mic, cu mare, păstrăm distanța și avem grijă de sănătatea noastră!

➡ În perioada 4-6 iunie 2021, Muzeul Național al Literaturii Române Iași și Asociația „Patrimoniu pentru comunitate” organizează ediția a VIII-a a evenimentului „Șotron. Festivalul copilăriei”. Desfășurată în Dumbrava Minunată din grădina Muzeului „Mihail Sadoveanu”, ediția din acest an are ca temă centrală sănătatea și încurajarea obiceiurilor sănătoase de joc și joacă, lecturi, alimentație și protejarea mediului. Totodată, festivalul din acest an marchează inaugurarea Dumbravei Minunate ca spațiu dedicat educației muzeale și a evenimentelor pentru publicul tânăr și foarte tânăr.

Consultați programul, zeci de activități vă invită la distracție!