Stagiunea de teatru Creangă 2.0 continuă la Muzeul „Ion Creangă” Iași (Bojdeuca). Duminică, 25 iulie 2021, începând cu ora 11:00, va fi pusă în scenă „Capra cu trei iezi 2.0” de Matei Vișniec.

Această stagiune face parte din proiectul de educație muzeală „Literatura pe limba copilăriei” și se va desfășura în perioada 11 iulie – 1 august 2021, fiind organizată de Muzeul Național al Literaturii Române Iași, în parteneriat cu Biblioteca Publică Țigănași și cu Clubul de teatru „Urmașii lui Antoniu”. Coordonatori: bibliotecar Adela Josanu-Pipirig și de prof. înv. primar Mihaela-Adriana Nicolau.

În anul 2019, în cadrul FILIT (Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași), apărea proiectul editorial Creangă 2.0, o colecție de cinci volume semnate de scriitori contemporani care au acceptat provocarea de a scrie câte o continuare a unei povești de Ion Creangă. Colecția și-a propus să readucă în atenție opera lui Ion Creangă, punând totodată în valoare în mod creativ muzeele literare ieșene printr-un concept modern.

La Bojdeuca din Țicău, elevii Școlii Gimnaziale „Costache Antoniu” Țigănași, jud. Iași, vor interpreta toate cele cinci texte incluse în colecția Creangă 2.0. Stagiunea de teatru pentru copii se va încheia cu piesa „Familia Ronțăilă” de Olimpia Sava.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Coordonator proiect: Cătălin-Mihai Ștefan, educator muzeal MNLR Iași.