Săptămâna aceasta primim cu entuziasm mulți vizitatori tineri și ne bucură zumzetul lor în sălile de muzeu. Pe lângă miile de oaspeți, organizăm și multe activități de educație muzeală.
→ Copilăria altfel
În ziua de 2 martie 2023, începând cu ora 10:00, elevii clasei pregătitoare de la Şcoala Gimnazială „Ion Simionescu” Iaşi sunt invitați la o vizită interactivă a Muzeului Copilăriei în Comunism. Acolo vor explora o recreere muzeografică a locuinței din perioada comunistă, cu jocurile și jucăriile copiilor care au crescut atunci. După vizită, cei mici se vor muta în sala de educație muzeală, unde vor asculta o poveste scrisă de Ion Creangă și vor desena personajele recunoscute.
→ Poezia altfel
În data de 3 martie 2023, de la ora 11:00, elevii clasei a V-a ai Școlii Gimnaziale „Ion Creangă” Iași, coordonați de prof. Veronica Prodan, vor vizita Muzeul Poezie(i), unde vor admira instalațiile create de artistul vizual Ion Barbu. Vor crea lucrări originale, inspirate din instalația artistică „Sticle pentru minte, inimă și literatură”, care vor fi ulterior integrate într-o expoziție din sala de educație muzeală.
Ambele activități sunt coordonate de Ioana Leontioaia, educatoare muzeală MNLR Iași.
→ Mărțișoare poetice
Tot vineri, 3 martie 2023, începând cu ora 12:00, elevii clasei a IX-a de la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” Iași vor fi provocați să exploreze Muzeul Poezie(i). Inspirându-se din instalațiile artistice expuse aici, tinerii vor decodifica și reinterpreta mesajele ascunse, în cadrul unui atelier de creație poetică. Activitatea se va încheia printr-o sesiune de lecturi publice ale creațiilor ad-hoc, ce vor deveni „mărțișoare poetice” în cadrul unei expoziții din sala de educație muzeală.
Coordonatoarele activității sunt Iunia-Maria Ștefan, educatoare muzeală, Nicoleta Dabija, muzeografă, Alina Enache, prof. documentarist, și Ines Toader, bibliotecară.