Miercuri, 26 aprilie 2023, începând cu ora 11.00, în parcul Muzeului „Vasile Pogor”- Casa Junimii va avea loc activitatea Patrimoniu natural și ecologia. Atelier de bune maniere în natură.

Elevii clasei a VI-a de la Școala Gimnazială „Ion Ghica”, Iași, coordonați de Ana-Maria Zaharia, profesoară, vor descoperi în mod interactiv și dinamic parcul Muzeului „Vasile Pogor” – Casa Junimii, cu ajutorul provocărilor lansate de către specialiștii muzeului.

Corina Forăscu, membră a Societății Ornitologice Române, sucursala Iași, îi va introduce pe aceștia în tainele speciilor de păsări pe care le pot întâlni în parcurile urbane și nu numai.

Cu ajutorul fișelor pedagogice primite, tinerii vor putea afla care sunt caracteristicile speciilor de păsări identificate și prezentate, respectiv vor afla care este comportamentul corect în relație cu natura.

În sesiunea creativă de la finalul activității, participanții vor realiza din materiale reciclabile obiecte legate de tematica întâlnirii.

Activitatea se va desfășura în contextul Săptămânii verzi și face parte din proiectul nostru Eco-muzeu, fiind coordonată de Iunia-Maria Ștefan, educatoare muzeală și Andreea Tacu, muzeografă.