La Muzeul Național al Literaturii Române Iași, primăvara începe cu un maraton de ateliere de educație muzeală și literară. În zilele de 1, 2 și 3 martie 2024, la „Muzeul Ion Creangă” Iași – Bojdeuca va avea loc o serie de activități literare dedicate copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani, serie care face parte din proiectul educativ Timpul lui Creangă.

Participanții vor afla mai multe despre iubitul povestitor, fiind provocați, prin jocuri interactive și dinamice, să descopere diverse aspecte despre viața și opera acestuia. După vizitarea muzeului, copiii vor participa la mai multe activități – de la colorat imagini inspirate de opera scriitorului, la exerciții de corelare a unor obiecte de patrimoniu cu secvențe din Amintiri din copilărie, până la ateliere de transliterație a poveștilor lui Ion Creangă din alfabet chirilic în alfabet latin, având la bază fragmente din volume publicate în Republica Moldova.

Parteneri instituționali: Școala și Liceul Teoretic „Varlaam Mitropolitul”, Iași, Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi”, Iași și Cercetașii României- Sapatino, Iași.

Activitățile sunt coordonate de Iunia-Maria Ștefan, educatoare muzeală, și George Drîmbei, muzeograf MNLR Iași.