Vineri, 17 decembrie, începând cu ora 13.00 va avea loc, online, o nouă ediție a proiectului Strategii de lectură creativă, organizată de Muzeul Național al Literaturii Române Iași în parteneriat cu Colegiul Naţional “Garabet Ibrăileanu”, Iaşi.

Episodul Iarna scriitorilor a avut ca scop valorificarea creativă a Amintirilor din copilărie de Ion Creangă. Pornind de la bibliografia dată (scrierile și filmul omonim), elevii au lucrat pe teme atipice de creație, cum ar fi: realizarea unui profil de Facebook al lui Nică, realizarea unui filmuleț în care vloggerul Nică povesteşte copiilor din secolul actual care îi urmăresc canalul de YouTube cum şi-a petrecut sărbătorile de iarnă, realizarea unui afiș care să promoveze filmul sau opera „Amintiri din copilărie”, crearea unui episod de podcast etc.

Vineri, 17 decembrie, echipele participante își vor prezenta proiectele pe care le-au lucrat pe parcursul a câteva săptămâni.

Moderatori activitate: Iunia-Maria Ştefan și Ioana Leontioaia – educatori muzeali MNLR Iași

-Partener: Colegiul Naţional “Garabet Ibrăileanu”, Iaşi

-Coordonatori la nivelul şcolii: Cristina Chiprian, Carmen Deleanu, Vasile-Cezar Hărățu, Alina Sighidim- profesori de limba și literatura română, Ines-Andreea Toader – bibliotecar președinte, Victor-Gabriel Deleanu – Consiliul Școlar al Elevilor

Participanţi: elevi ai claselor a X-a şi a XI-a de la Colegiul Naţional “Garabet Ibrăileanu”, Iaşi