Sâmbătă, 28 mai 2022, de la ora 11.30 (ora României), va avea loc activitatea Floare la ureche. Poezii și jucării cu Otiliza Cazimir, organizată în parteneriat cu Institutul Limbii Române București cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului.

Evenimentul va debuta cu turul virtual al Muzeului ,,Otilia Cazimir”, prezentat de Indira Spătaru, muzeografă MNLR Iași. Elevii vor admira colecția de jucării a Otiliei Cazimir și diverse fotografii ale poetei, aflate în patrimoniul muzeului.

Jocurile și activitățile interactive vor avea ca sursă de inspirație poezia ,,Floare la ureche” de Otilia Cazimir, dar și alte creații literare ale poetei. Pornind de la fotografiile poetei cu pisica și jucăriile sale, copiii vor fi provocați să își prezinte jucăria preferată sau animalul de companie prin jocuri de cuvinte. De asemenea, participanții vor dezlega ghicitorile create de Otilia Cazimir.

Activitatea are loc online, via Zoom, și este coordonată de Iunia-Maria Ștefan, educatoare muzeală MNLR Iași, și Oana Topală, profesoară de Limbă, Cultură și Civilizație Românească în Bruxelles, Belgia.

Foto: Otilia Cazimir și motanul Zeppelin (fotografie din Arhiva MNLR Iași)