Muzeul Național al Literaturii Române Iași va participa în ziua de 14 mai 2021 la evenimentul internațional online „Educație incluzivă și interactivă în muzee: schimb de bune practici – EInMu”, proiect lansat de Asociaţia DEMETRIUS în cadrul Programului Erasmus+, Parteneriate Strategice pentru Educație Şcolară, cu parteneri din Lituania, Italia și Grecia.
Alexandru Săvoaia, muzeograf MNLR Iași, și Iunia-Maria Ștefan, educator muzeal MNLR Iași, sunt invitați sӑ vorbeascӑ despre muzeele literare ieșene și programele de educație muzeală desfășurate la acestea, precum „Academia copiilor”, program cu tradiție la MNLR Iași, constând în organizarea de diverse ateliere artistice și activități cultural-educative informale (inițiator: Diana Lona Leonte, muzeograf MNLR Iași).
Discuțiile se vor concentra pe relația dintre muzeu şi şcoalӑ, pe valorizarea bunurilor culturale expuse în muzeu ca surse de educație alternativă, proiectul având ca scop schimbarea percepției asupra muzeelor și abordarea lor cu scop pedagogic pentru activități educative inovative.
Evenimentul, ce marchează Ziua internaţională a muzeelor (18 mai), are loc astăzi, 14 mai 2021, în intervalul orar 11.30-14.00. Mai multe detalii despre derularea proiectului puteți găsi pe website-ul organizației www.demetrius.ro.