Sâmbătă, 22 aprilie 2023, cercetașii din patrula Lupii stelari (Cercetașii României – C.L. Sapatino Iași, clasa a V-a) vor vizita Muzeul Pogromului de la Iași din Casa Muzeelor, strada Vasile Alecsandri nr. 6.

Începând cu ora 14:00, cercetașii, însoțiți de Simona Băcăiță, lidera de patrulă, vor participa la un tur ghidat în săli, adaptat vârstei lor, descoperind astfel poveștile martorilor și victimelor Pogromului de la Iași. După vizită, ei vor fi invitați la un atelier în sala de educație muzeală, unde vor realiza, în echipe, un poster personalizat pe tema discriminării. Își vor exprima opiniile în mod creativ, prezentându-și produsul final cât mai convingător, folosind argumente și cunoștințele dobândite.

Scopul activității este combaterea atitudinilor negaționiste și identificarea unor soluții practice ce pot fi aplicate în viața de zi cu zi pentru combaterea discriminării și a marginalizării în comunitate. Atelierul „Diferiți, dar împreună” face parte din proiectul Cu eșarfa la muzeu și este coordonat de Ioana Leontioaia, educatoare muzeală MNLR Iași.