Miercuri, 20 decembrie 2023, de la ora 10:00, la Muzeul „Vasile Pogor” – Casa Junimii va avea loc activitatea de educație muzeală „Crăciun Art Nouveau”.
Participanții la ultima activitate de educație muzeală din cadrul proiectului dedicat stilului Art Nouveau vor descoperi care sunt caracteristicile acestuia prin intermediul unei serii de imagini ilustrative din toate domeniile care au făcut din stilul Secession o reală modă la vremea respectivă. Totodată, elevii clasei a IV-a B de la Școala Gimnazială „Ștefan Bârsănescu” Iași vor afla mai multe despre obiectul Art Nouveau al lunii decembrie, cartea de rugăciuni decorată de către Maria Sturdza (1851-1937). În secvența practică a activității, tinerii vor realiza felicitări pentru sărbătorile de iarnă în stilul Art Nouveau.

Activitatea se va muta la Muzeul „Mihai Codreanu”, ce are un pronunțat caracter Art Nouveau, și se va încheia cu un tur ghidat interactiv al obiectivului muzeal care a inspirat întregul proiect din acest an.

Coordonatoare proiect: Iunia-Maria Ștefan (educatoare muzeală) și Beatrice Panțiru (muzeografă), alături de Ana Lazăr (profesoară învățământ primar)