Sâmbătă, 12 noiembrie 2022, are loc atelierul de numismatică și educație muzeală 𝗕𝗮𝗻𝗶𝗶 𝘀̦𝗶 𝗶𝘀𝘁𝗼𝗿𝗶𝗮 𝗹𝗼𝗿 la Muzeul ,,Vasile Pogor’’ – Casa Junimii.

Destinat elevilor de liceu, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, atelierul interactiv urmărește dezvoltarea de competențe și dobândirea de cunoștințe în domeniul istoriei, al numismaticii, istoriei literare și etnografiei.

Participarea este gratuită, iar înscrierile se realizează completând formularul de aici: Formular

🔍🔎 Tinerii vor avea prilejul de a admira monede descoperite în cadrul săpăturilor arheologice desfășurate la Muzeul „Vasile Pogor” sau monede din vremea Imperiului Roman, din Principatele Române sau cele bătute în timpul domniei regelui Carol I. Pornind de la câteva expresii vechi românești, participanții vor descoperi semnificația ortului polonez sau vor afla ce era talerul austriac sau paraua turcească.

Sub îndrumarea specialiștilor, se va realiza o simulare de descoperire a monedelor cu detectorul și se va explica utilitatea si modul de funcționare a detectorului de metale.

Activitatea face parte din proiectul „Arheolog pentru o zi” și este coordonată de Ana Honcu (muzeografă MNLR Iași) și reprezentanții Institutului de Arheologie din Iași, partenerul proiectului: Lucian Munteanu (cercetător științific I) și Andrei Baltag (asistent cercetare).