Joi, 7 decembrie 2023, de la ora 14:30, la Casa Muzeelor va avea loc o activitate de educație muzeală și civică dedicată Zilei Internaționale a Drepturilor Omului.

Elevi ai claselor a X-a, a XI-a și a XII-a, de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Iași și Colegiul Economic Administrativ Iași, coordonați de Andreea Gabor, profesoară de Istorie și Socio-Umane, alături de Iunia-Maria Ștefan, educatoare muzeală MNLR Iași, vor participa la un atelier de educație muzeală și civică.

Proiectul educativ a inclus mai multe activități: prima s-a axat pe istoria Holocaustului în România, având loc în luna octombrie a acestui an; a inclus o vizită ghidată a Muzeului Pogromului de la Iași, vizionarea documentarului La Mort en face și un dialog al elevilor cu regizorul Nelu Kohn.

În cadrul atelierului din 7 decembrie 2023, participanții vor asculta mărturiile colegilor despre experiențele personale trăite când au luat prima dată contact cu informațiile istorice despre Pogrom, purtând un dialog pe tema stereotipurilor și a prejudecăților sociale.

Parteneri: Colegiul Național „Mihai Eminescu” Iași și Colegiul Economic Administrativ Iași.