Joi, 18 mai 2023, începând cu ora 11.30, studenții de la Facultatea de Arte Vizuale și Design din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu”, Iași vor participa la atelierul de educație muzeală  Art Nouveau-ul și vaza din cristal de Boemia, ce se va desfășura la Muzeul „V. Pogor” – Casa Junimii.
Studenți din anul I și II vor afla mai multe despre vaza din cristal de Boemia ce a aparținut profesorului și istoricului literar Garabet Ibrăileanu, un „vas decorativ de o rară finețe”. Tinerii vor primi informații despre modalitatea tehnică prin care a fost realizată vaza de cristal, despre compania producătoare a acesteia și despre caracteristicile specifice stilului Art Nouveau care o definesc.
În a doua parte a activității, studenții prezenți vor participa la un atelier de creație plastică în care vor da viață în culori altor vaze și obiecte decorative aparținând stilului Art Nouveau.
Cea de-a cincea activitate bazată pe micro-expozițiile din cadrul proiectului Obiectul lunii – Art Nouveau 2023 este coordonată de conf. univ. dr. Adrian Stoleriu, decan al facultății Arte Vizuale și Design din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu”, Iași, Iunia-Maria Ștefan, educatoare muzeală și Beatrice Panțiru, muzeografă.