Muzeul Național al Literaturii Române Iași, în parteneriat cu Institutul de Arheologie Iași, lansează atelierele de educație muzeală Arheolog pentru o zi, ce se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani.

Atelierele se vor desfășura la Muzeul „Vasile Pogor” –  Casa Junimii și propun o incursiune interactivă în istoricul muzeului și descoperirile arheologice rezultate în uma lucrărilor de reconsolidare din anii ‘90, când au fost scoase la suprafață mai multe artefacte, valorificate acum în cadrul noii expoziții permanente. De asemenea, activitățile urmăresc dezvoltarea de competențe și dobândirea de cunoștințe din domeniul istoriei, arheologiei și etnografiei.

Fiecare set de ateliere va fi compus din câte două module. Primul atelier se va desfășura în zilele de marți, 23 august 2022 (modulul 1), ora 11:00, și joi, 25 august 2022 (modulul 2), ora 11:00,  iar al doilea atelier va avea loc marți, 30 august 2022 (modulul 1), ora 11:00, și joi, 1 septembrie 2022 (modulul 2), ora 11:00.

În primul modul al atelierelor, tinerii vor avea ocazia să se familiarizeze cu procesul de curățare, datare și măsurare a artefactelor originale de tip ceramic cu instrumente specifice. În cel de-al doilea modul, participanții vor pune în practică procesul de reconstituire a unui vas ceramic.

Participarea este gratuită, dar participanții sunt rugați să își pregătească trusa micului arheolog debutant formată dintr-un creion, o radieră și o periuță de dinți.

Coordonatoare program: Ana Honcu (muzeografă) și Iunia-Maria Ștefan (educatoare muzeală).

Înscrierile se pot realiza completând formularul de aici: formular