Academia copiilor nu intră în vacanță!

Organizăm o nouă ediție a programului îndrăgit de cei mici și cei mari. Pe tot parcursul vacanței de vară, la Muzeul „Mihail Sadoveanu” vor fi organizate ateliere de educație muzeală și creație plastică, în fiecare zi de sâmbătă.

Copiii, alături de părinți sau bunici, sunt invitați în „vila cu turnișor pătrat” din Copou, unde vor asculta povești despre Mihail Sadoveanu și vor vizita muzeul ieșean dedicat acestuia. Apoi, împreună cu artistul plastic Carolina Neculcea, toți participanții vor realiza obiecte decorative în Dumbrava Minunată a muzeului.

Printre activitățile creative pregătite se numără: pictură pe sticlă (vitralii), pictură pe material textil (trăistuțe, tricouri etc.), modelaj pastă de hârtie, confecționarea florilor din hârtie creponată, decorarea unor obiecte prin tehnica decupajului (șervețelului), aranjamente florale cu plante uscate, pictură pe pietre, confecționarea manuală a unor bijuterii. Creațiile vor fi inspirate din scrierile clasicilor autori ieșeni: Mihail Sadoveanu, George Topîrceanu, Otilia Cazimir și Ion Creangă.

Prima sesiune are loc sâmbătă, 15 iulie, de la ora 10:00.

Înscrieri și alte detalii: neculcea.carolina@yahoo.ro sau număr de telefon 0731917656.

Donație recomandată: 10 lei.