În zilele de 29 și 30 mai 2021, vor avea loc două ediții speciale ale programului de educație muzeală „Academia copiilor”, organizat de Muzeul Național al Literaturii Române Iași în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași, Centrul de Servicii Sociale Bucium Iași și Centrul de Servicii Sociale „C.A. Rosetti” Iași.

Diana Lona Leonte, muzeograf MNLR Iași, se întâlnește cu copiii, coordonați de: educator CSS Bucium, Claudia Humelnicu; educator CSS Bucium, Carmen Nicolau; educator CSS „C.A. Rosetti”, Felicia Chelariu; educator CSS „C.A. Rosetti”, Roxana Busuioc. Împreună vor merge la Muzeul „Ion Creangă” – Bojdeuca și la Muzeul „Mihail Sadoveanu”, pentru a sărbători copilăria.

La eveniment vor participa Trupa de teatru pentru copii „Înșiră-te mărgărite” de la Casa de Cultură a Studenților Iași, sub coordonarea doamnei Sorina Simionescu și copiii Școlii Gimnaziale Internaționale „Spectrum”, coordonați de doamna bibliotecar Mihaela Ciobotari, care au pregătit o serie de activități speciale.

Începând cu ora 11:00, elevii Școlii „Spectrum” deschid activitatea cu un moment artistic, urmați apoi de copiii de la „Înșiră-te mărgărite”, cu o punere în scenă a unei piese de teatru inspirată din opera celor doi povestitori.  În derularea programului urmează prezentarea Muzeului „Ion Creangă”, respectiv a Muzeului „Mihail Sadoveanu”, urmată de vizitarea muzeelor.

Micii noștri invitați vor avea ocazia să organizeze o expoziție specială: „Povești la povestitor”, cu desene realizate de ei și apoi să organizeze vernisajul acesteia.

Încheiem activitatea cu un joc pentru încrederea în sine: „Copilărie, încredere, bucurie”, cu ajutorul căruia copiii se vor autoevalua și se vor cunoaște mai bine.